Tenis și fotbal pe 22 septembrie

Marți am ajuns și eu la BCR Open Romania și-am urmărit două meciuri din turul II al turneului, meciuri de simplu.

În primul, argentinianul Juan Ignacio Chela, numărul 51 mondial și cap de serie numărul 4, a trecut fără probleme de germanul Simon Greul, poziția 80 în clasamentul ATP. Meciul a curs într-o singură direcția, argentinianul neavând nici o problemă în a trece în sferturile de finală. Neamțul n-a părut un jucator slab, dar diferența de valoare dintre cei doi jucători și ziua proastă prinsă de neamț au dus la un scor neverosimil, 6-1 6-0.

În cel de-al doilea meci, românul Adrian Ungur n-a mai reușit performanțele din Cupa Davis și din primul tur al turneului, pierzând în fața germanului Bjorn Phau, poziția 97 ATP. Efortul celor trei meciuri disputate în scurt timp și-a spus cuvântul, Ungur arătându-se a fi un jucător obosit și nervos. Jocul a părut a se fi jucat încă de la începutul primului set. După ce în primul game al meciului românul a făcut break imediat și-a pierdut și el serviciul după un game foarte lung în care a ratat numeroase mingi de 2-0. După acel game, Adrian n-a mai părut același. Scor final: 6-2, 6-4.

După-amiază am ajuns și la meciul din Cupa României dintre Juventus București și Poli Timișoara, un meci încheiat cu scorul de 3 la 1 în favoare oaspeților. Juventus nu poate avea ca obiectiv decât evitarea retrogradării în Liga 2. Încă pare o echipă lipsită de valoare, o echipă din care ies în evidență doar Călințaru, Dima și Rotaru, jucători tineri care mai mult ca sigur într-o zi vor face pasul către prima divizie.

De partea cealaltă, Timișoara mai are multe lucruri de pus la punct. Am încercat să-l urmăresc îndeaproape pe Pantilimon și încă pare nesigur la unele mingi. Deși fără a avea mult de muncă în acest mingi, portarul născut la Bacău a ieșit prost din poarta în prima repriză la un corner și cu toate că a întins mingea șutată foarte bine de Nica  în a doua repriză, n-a putut evita golul. Mi-a părut rău de accidentarea lui Mansour. Nu știu foarte multe despre el, dar cred că în condiții normale (lipsa accidentărilor, seriozitate, 100% din potențial) ar fi unul din cele mai bune vârfuri din România. Are calități fizice și tehnice extraordinare, poate da cu capul, simte poarta și simte și plasamentul. Are calitățile necesare pentru a fi un atacant complet, acest gen de fotbalist care astăzi e greu de găsit.

Leave a Reply