Despre Steaua de pe Anfield

E adevărat că Liverpool a jucat cu a doua echipă. E adevărat că are probleme financiare și e adevărat că are un început de sezon destul de prost. Cu toate acestea a învins Steaua cu 4-1. Dacă n-aș fi văzut meciul aș fi spus că n-am pierdut nimic. L-am văzut și nu-mi pare rău.

Pentru câteva zeci de minute Steaua ne-a amintit că uneori echipele românești pot juca fotbal în cupele europene. Pentru câteva zeci de minute Steaua a arătat un fotbal pe care dacă l-am vedea la noi în campionat n-ar avea aceeași valoare.

Foarte mulți au acuzat prestația din a doua repriză însă dacă stăm să ne gândim cormoranii au înscris în a doua repriză dintr-un penalty, dintr-un șut de la distanța și dintr-o minge bâlbâită pe la marginea careului. Nu-mi amintesc ca Liverpool să fi dominat Steaua într-un mod copios. N-am văzut Steaua să nu poată ieși din propria jumătate de la începutul primei reprize și până la penalty-ul ușor acordat. Deci cred că Steaua n-a jucat prost în a doua repriză. Steaua atât a putut în acest moment, dar spre surprinderea mea, acest “atât a putut” îl spun într-un sens la care nu m-aș fi gândit înainte de meci.

De obicei, evenimentele sportive rămân în istorie prin ceva. După Liverpool – Steaua va rămâne primul gol românesc de pe Anfield, dar și un joc care ne dă speranțe.

sursă foto: gsp.ro via hoinaru.ro

Leave a Reply