Despre România la CE de polo și o statistică

În perioada 28 august – 11 septembrie s-a disputat la Zagreb, în Croația, Campionatul European de Polo. Echipa națională masculină s-a comportat admirabil și a încheiat pe locul 7, trecându-și în cont două victorii împotriva vice-campioanei mondiale, Spania.

Se putea și mai mult? Cu siguranță. O victorie în ultimul meci din grupe, încheiat 9-9 cu Muntenegru, ne-ar fi dus între primele șase echipe ale Europei. Luând în considerare și că grupa în care am jucat a fost mai dificilă (Germania, echipa calificată în sferturi din cealaltă grupă de pe locul al treilea și clasată în final pe locul 6 e o echipă de bătut) putem afirma fără lipsă de modestie că locul ne e între primele 6.

Închei cu felicitări pentru băieți, dar și cu o statistică prezentată de Prosport în timpul Campionatului European. În timp ce Italia (locul 2 la acest CE, echipa care ne-a învins cu 10-7) are 7000 de bazine, 5000 de poloiști seniori legitimați și 5 ligi, România are 7 bazine, 110 poloiști seniori legitimați și o singură ligă.

sursă foto: prosport.ro

Leave a Reply